Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In 2011 vierde de Nederlandse Wiskunde Olympiade haar 50-jarig jubileum. Ter ere daarvan hebben we in samenwerking met stichting IMO2011 een puzzelspel uitgebracht. Het spel bevat alle A-opgaven van de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade van de jaren 2000 tot en met 2010. De opgaven zijn op onderwerp ingedeeld en op handige kaarten gezet.

We hebben elke havo/vwo-school eind januari 2011 een exemplaar van het spel toegestuurd. Inmiddels zijn de spellen uitverkocht.

Het spel bevat:

  • 70 opgavenkaarten
  • boekje met hints (scan)
  • boekje met uitwerkingen (scan)
  • overzichtelijke antwoordenkaart (scan)
  • stempel (geen stempelkussen nodig; de inkt zit in de stempel zelf)
  • stempelkaart

Om elke leerling een eigen stempelkaart te kunnen geven, kunt u de stempelkaart ook downloaden en zelf printen. Doe dit bij voorkeur op iets dikker papier om te voorkomen dat de stempels doordrukken.

Errata

  • Er zit een foutje in puzzelspelkaart C11. Er wordt gevraagd naar het kleinste verschil tussen twee breuken met allebei getallen van 1 t/m 10 in de teller en noemer. Dat moet zijn: het kleinste positieve verschil tussen twee breuken met allebei getallen van 1 t/m 10 in de teller en noemer.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

finale
15 september 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver