Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In 2014 heeft de Nederlandse Wiskunde Olympiade het boek Successtrategieën voor de Wiskunde Olympiade uitgegeven. In dit boek zijn tien strategieën te vinden die vaak goed van pas komen bij de Wiskunde Olympiade. Per hoofdstuk staat kort en bondig de strategie toegelicht, waarna je direct aan de slag kan met oefenopgaven waarbij die strategie nuttig is. Van elke opgave is achterin een uitwerking opgenomen.

De tien strategieën die aan de orde komen zijn:

  1. Patroon herkennen
  2. Systematisch proberen en tellen
  3. Letters invoeren
  4. Knippen en plakken
  5. Durf te proberen
  6. Handig vergelijkingen combineren
  7. Logisch redeneren
  8. Goochelen met algebra
  9. Gelijkvormigheid
  10. Blikwisseling

We hebben elke school die in 2014 meedeed aan de Wiskunde Olympiade een tiental exemplaren van het boek gestuurd. Meer exemplaren zijn tegen betaling van 10 euro per stuk (inclusief verzendkosten) te bestellen door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is ook een pdf van het boek beschikbaar.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver