Foto © Sjoerd van der Hucht.

Op vrijdag 2 februari vond de twaalfde editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats, die net als in 2015 werd gehost door de Rabobank aan de Croeselaan te Utrecht. Op de 25e verdieping van "De Verrekijker" namen de 69 deelnemers verdeeld over 23 teams van 11 bevriende bedrijven en instellingen het tegen elkaar op. De middag begon met een hartelijk welkomstwoord door Cyprian Smits, Head of Data Science van Rabobank.

Bij de wedstrijd kregen de deelnemers een uur de tijd om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Daarnaast is iedereen nog aan de slag gegaan met de ​"uitsmijter"': een opgave van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2. 

Na de lezing van Frank Mulder, Group Treasurer van Rabobank, was het tijd voor de uitslag. In het teamklassement ging de 1e prijs naar het team van Optiver bestaande uit Kshitij Shah, Leran Dai en Saiteja Talluri, waarmee Optiver zijn titel prolongeert. Samen behaalden zij 116 van de 138 te behalen punten. Als nummer 2 eindigde het tweede team van Optiver, bestaande uit Patrick Winter, Kevin Xian en Ana Dolinar met 110 punten. De derde plek is behaald door het team van ABN AMRO Bank bestaande uit Deepan Basu, Sergei Drozdov en Bram Kuijvenhoven met 107 punten.

Drie deelnemers wisten de eerste ronde foutloos te maken (36 punten), en een van hen had ook de uitsmijter foutloos. Daarmee was de eerste prijs in het individuele klassement voor Patrick Winter van Optiver met een full score van 46 punten. Na het spelen van een shoot-out kwam Harm Campmans van Sioux (en deelnemer aan de Nederlandse IMO-teams in 2009 en 2010) als nummer 2 uit de bus, en Saiteja Talluri van Optiver als nummer 3, met 36+5 punten elk. 

De volgende editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven is op vrijdagmiddag 31 januari 2025.