Op vrijdag 25 januari vond de achtste editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats bij Cito in Arnhem, in het kader van het 50-jarig jubileum van Cito. Hier namen 73 deelnemers verdeeld over 25 teams van diverse bedrijven en instellingen het tegen elkaar op. De middag begon met een hartelijk welkomstwoord van Anneke Blok, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cito, en boeiende lezingen van Paul van der Molen en Theo Eggen over het werk van Cito en het gebruik van wiskunde in de psychometrie en toetsanalyse.

Bij de wedstrijd kregen de deelnemers een uur de tijd om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Daarnaast kregen ze nog een opgave voor hun kiezen van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2.

In het individuele klassement waren er drie deelnemers met de hoogste score van 44 punten, zodat er een shoot-out gespeeld moest worden ter bepaling van de uiteindelijk rangorde. Als winnaar kwam daarbij Allard Veldman van CrossmarX uit de bus (die twee jaar geleden ook het individuele klassement aanvoerde), op de voet gevolgd door Zhi Qiao en Prasad Chebolu van Optiver.

In het teamklassement ging de 1e prijs net als vorig jaar naar het team van Optiver, dat behalve uit Zhi Qiao en Prasad Chebolu ook nog bestond uit Declan Gorey. Samen behaalden zij 118 punten. Het team van ORTEC bestaande uit Erik van Holland, Kamiel Cornelissen en Wouter Kool werd eervolle tweede met eveneens 118 punten (de hoogste score binnen hun team was 42 punten tegenover 44 bij Optiver), terwijl het eerste team van ABN AMRO Bank derde werd met 98 punten.

De volgende editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven is op vrijdagmiddag 24 januari 2020.