Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 27 januari vond de zesde editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats bij Optiver aan de Amsterdamse Zuidas. Hier namen 72 deelnemers verdeeld over 24 teams van diverse bedrijven het tegen elkaar op. De middag begon met een hartelijk welkomstwoord van COO Kjelle Blom en een videoboodschap van schaaktalent Anish Giri. Vervolgens kregen de deelnemers een boeiende rondleiding langs de verschillende afdelingen van Optiver.

Bij de wedstrijd kregen de deelnemers een uur de tijd om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Daarnaast kregen ze nog een opgave voor hun kiezen van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave, problem en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2.

Na afloop reikte Optiver-oprichter Johann Kaemingk de zes felbegeerde speciale Optiver/Wiskunde Olympiade-trofees uit. De 1e prijs ging naar het team van nieuwkomer Booking.com, bestaande uit Jeroen van Wolffelaar, Oli Thuong en Roman Lyapin. Met 81 punten bleven zij alle andere teams voor. De teams van ABN-Amro (73 punten) en ORTEC (69 punten) behaalden een eervolle 2e en 3e plaats.

Daarnaast was er een individueel klassement, dat werd aangevoerd door Allard Veldman van CrossmarX. Hij zette een fenomenale prestatie neer door beide wedstrijdonderdelen foutloos te maken. De 2e en 3e plaats waren voor Tejaswi Navilarekallu van Optiver en Erik van Holland van ORTEC.

De volgende editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven is op vrijdagmiddag 26 januari 2018.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver