Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdagmiddag 11-11-11 zijn de winnaars van de 50-ste editie van de Nederlandse Wiskunde Olympiade bekend geworden. In de categorie klas 6 won Guus Berkelmans (17) uit Amstelveen de eerste prijs met de volle 50 punten. Hiermee is hij voor de vierde achtereenvolgende keer winnaar in zijn categorie, waarmee hij in de voetsporen treedt van zijn broer Wouter die van 2005 t/m 2008 won. Guus heeft op 11 november zijn prijs van 250 euro in ontvangst genomen tijdens de prijsuitreiking op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De hoofdprijzen in de andere categorieën gingen naar vijfdeklasser Jeroen Huijben (16) uit Goirle en vierdeklasser Michelle Sweering (14) uit Krimpen aan den IJssel.Ook Jeroen Huijben was vorig jaar al prijswinnaar. Toen was hij de beste van klas 4, en dit jaar de beste van klas 5 met maar liefst 49 punten. Afgelopen zomer behaalde hij bovendien een bronzen medaille bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Amsterdam.
In een opvallend sterk deelnemersveld uit klas 4 en lager heeft Michelle Sweering de eerste prijs in de wacht gesleept met 42 punten. De overige prijswinnaars in deze categorie behaalden allemaal 40 punten of meer en deden daarmee niet onder voor de vijfdeklassers.

 

Direct na de prijsuitreiking vertrokken de 31 deelnemers die geselecteerd zijn voor het trainingsprogramma voor het eerste trainingsweekend in Valkenswaard.

 

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

prijsuitreiking
6 november 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank