Op vrijdagmiddag 11-11-11 zijn de winnaars van de 50-ste editie van de Nederlandse Wiskunde Olympiade bekend geworden. In de categorie klas 6 won Guus Berkelmans (17) uit Amstelveen de eerste prijs met de volle 50 punten. Hiermee is hij voor de vierde achtereenvolgende keer winnaar in zijn categorie, waarmee hij in de voetsporen treedt van zijn broer Wouter die van 2005 t/m 2008 won. Guus heeft op 11 november zijn prijs van 250 euro in ontvangst genomen tijdens de prijsuitreiking op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De hoofdprijzen in de andere categorieën gingen naar vijfdeklasser Jeroen Huijben (16) uit Goirle en vierdeklasser Michelle Sweering (14) uit Krimpen aan den IJssel.Ook Jeroen Huijben was vorig jaar al prijswinnaar. Toen was hij de beste van klas 4, en dit jaar de beste van klas 5 met maar liefst 49 punten. Afgelopen zomer behaalde hij bovendien een bronzen medaille bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Amsterdam.
In een opvallend sterk deelnemersveld uit klas 4 en lager heeft Michelle Sweering de eerste prijs in de wacht gesleept met 42 punten. De overige prijswinnaars in deze categorie behaalden allemaal 40 punten of meer en deden daarmee niet onder voor de vijfdeklassers.

 

Direct na de prijsuitreiking vertrokken de 31 deelnemers die geselecteerd zijn voor het trainingsprogramma voor het eerste trainingsweekend in Valkenswaard.