Op vrijdag 25 maart vond de regionale tweede ronde van de Olympiade plaats op tien universiteiten. De deelnemers aan de tweede ronde zijn geselecteerd uit ruim 5000 deelnemers aan de eerste ronde, die eerder dit jaar werd gehouden op middelbare scholen door heel Nederland. In totaal deden bijna 800 leerlingen mee aan de tweede ronde.

 

De tweede ronde bestaat uit vijf vragen waarop alleen een getal als antwoord wordt verwacht en twee vragen waarbij ook wordt gelet op de beredenering.

Uit de deelnemers aan de tweede ronde worden de circa 150 deelnemers voor de landelijke finale geselecteerd. Deze vindt in september plaats op de Technische Universiteit Eindhoven. De deelnemers aan de finale krijgen van tevoren vier trainingsmiddagen aangeboden, waar ze bijvoorbeeld enkele handige bewijstechnieken leren, die bij de finale van pas kunnen komen.

De winnaars van de finale komen terecht in een trainingsgroep, waar uiteindelijk de Nederlandse delegatie voor de International Mathematical Olympiad 2012 in Argentinië uit wordt geselecteerd.

De uitslag van de tweede ronde volgt half april.