Op vrijdag 27 januari vond de elfde editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats, gehost door ABN AMRO Bank op het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan te Amsterdam. Hier namen 62 deelnemers verdeeld over 21 teams van 12 bevriende bedrijven en instellingen het tegen elkaar op. De middag begon met een hartelijk welkomstwoord door Martijn Habing van ABN AMRO Bank. 

Bij de wedstrijd kregen de deelnemers een uur de tijd om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Daarnaast is iedereen nog aan de slag gegaan met een opgave van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2. 

Na de presentatie van Mark Wiggerman van de afdeling CISO van ABN AMRO Bank was het tijd voor de uitslag. In het teamklassement ging de 1e prijs naar het team van Optiver bestaande uit Kevin Xian, Rajat Rathi en Saiteja Talluri. Samen behaalden zij maar liefst 129 van de 138 te behalen punten. Twee teams van ABN AMRO Bank werden gedeeld tweede met 120 punten. Na het spelen van een shoot-out is het team bestaande uit Geert Doek, Sergei Drozdov en Ingo Schröder als tweede geëindigd, en het team bestaande uit Deepan Basu, Tijmen Veltman en Bram Kuijvenhoven als zeer eervolle derde.  

Drie van deze negen individuen vielen dubbel in de prijzen. Rajat Rathi en Kevin Xian van Optiver en Tijmen Veltman van ABN AMRO Bank zetten een ongelofelijke prestatie neer door alle vragen foutloos te beantwoorden. Na het spelen van nog een shoot-out kwam uiteindelijk Rajat als winnaar uit de bus, gevolgd door Kevin als nummer 2 en Tijmen als nummer 3 van het individuele klassement. Zoals gezegd met een bewonderingswaardige full score voor alle drie! 

De volgende editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven is op vrijdagmiddag 2 februari 2024.