Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De uitslag van de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade is bekend! Ondanks alle corona-perikelen hebben 267 scholen meegedaan met in totaal 4388 leerlingen. Een deel van deze leerlingen heeft de wedstrijd online gemaakt, bijvoorbeeld omdat ze thuis in quarantaine zaten.

De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 298 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 21 punten of meer, 264 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 18 punten of meer en 219 leerlingen uit de onderbouw met 14 punten of meer. De tweede ronde wordt op 11 maart gehouden op twaalf universiteiten. De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 16 september.

De scholenprijs voor de beste school overall gaat, net als vorig jaar, naar het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven. Deze school had ook de beste onderbouwdeelnemers en de beste meisjes. Maar omdat een school maar één scholenprijs kan winnen, gaat de scholenprijs onderbouw naar de nummer 2, het Huygens Lyceum uit Eindhoven. Ook de scholenprijs meisjes gaat naar de nummer 2, het Praedinius Gymnasium uit Groningen. Tenslotte is er ook een scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze scholenprijs gaat naar het Lingecollege uit Tiel.

U vindt de opgaven, de uitwerkingen en het verslag van de eerste ronde in het wedstrijdarchief.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

finale
15 september 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver