Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 12 maart werd de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade gehouden. Wegens de coronapandemie vond de wedstrijd dit jaar op de scholen plaats, waarna de universiteiten het werk hebben nagekeken. Er waren 737 leerlingen uitgenodigd op grond van hun score in de eerste ronde. Ook heeft een aantal leerlingen een wildcard ontvangen. Uiteindelijk deden er 722 leerlingen daadwerkelijk mee aan de tweede ronde.

De volgende leerlingen gaan door naar de finale op vrijdag 17 september aan de TU Eindhoven: de 32 onderbouwleerlingen met 22 punten of meer, de 36 vierdeklassers met 29 punten of meer en de 43 vijfdeklassers met 32 punten of meer. Alle deelnemers ontvangen rond 14 april een brief met hun persoonlijke uitslag. De opgaven en uitwerkingen van de tweede ronde vind je in het archief.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
12 november 2021

1e ronde
17-27 januari 2022

2e ronde
11 maart 2022

finale
16 september 2022

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver