In een jaar dat alles anders is, zal ook de prijsuitreiking van de Wiskunde Olympiade dit jaar in een andere vorm plaatsvinden: niet begin november als fysieke bijeenkomst op de TU Eindhoven, maar op vrijdag 9 oktober om 19:45 uur via internet.

In januari 2020 deden 7962 leerlingen van 330 scholen mee aan de eerste ronde. Na de tweede ronde op 13 maart vond op 11 september de finale plaats, waar 158 leerlingen het tegen elkaar opnamen. Bij de online prijsuitreiking krijgen deze leerlingen te horen wie er heeft gewonnen en wie er zal worden uitgenodigd voor een van de trainingsprogramma's van de olympiade. De vijf prijswinnaars in elke categorie worden in het zonnetje gezet door onder andere de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren met geldprijzen tot 250 euro. Verder zullen er prachtige prijzen beschikbaar worden gesteld door Transtrend BV, een van de partners van de Wiskunde Olympiade. 

Voorafgaand aan de bekendmaking van de prijswinnaars, zal worden teruggeblikt op de 59e editie van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Verder zal er worden stil gestaan bij de resultaten van het Nederlandse team bij de Internationale Wiskunde Olympiade, die 21-22 september plaatsvond. De medaillewinnaars zullen daarbij worden gehuldigd door Platform Wiskunde Nederland.

De prijsuitreiking duurt van 19:45 tot 20:20 uur en is te volgen via de link www.wiskundeolympiade.nl/youtube. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!