Van 15 tot 21 april organiseert Nederland de 9e editie van de European Girls' Mathematical Olympiad (EGMO). Niet – zoals oorspronkelijk gepland – in Egmond aan Zee, maar grotendeels als evenement-op-afstand. De deelneemsters, ruim 200 meiden van 13 tot 18 jaar oud uit meer dan 50 landen, zullen elk in hun eigen land aan de opgaven van de wedstrijd werken. Daarnaast kunnen de meiden gedurende de week meedoen aan allerlei online wiskundige activiteiten, zoals puzzels, lezingen en een pubquiz.

Nederland mag als gastland met twee teams meedoen. De Nederlandse teams zijn inmiddels geselecteerd en bestaan uit de volgende deelneemsters van de volgende scholen.

Team NLD

Samantha

Li

Nuenen

Lorentz Casimir Lyceum

Eindhoven

5v

Ana

Mekerishvili

Den Haag

Edith Stein College

Den Haag

6v

Kati

Overbeeke

Eindhoven

Stedelijk College Eindhoven

Eindhoven

6v

Hanne

Snijders

Rotterdam

Marnix Gymnasium

Rotterdam

6v

 

Team NLD-B

Lisa

van

Barneveld

Dirksland

CSG Prins Maurits

Middelharnis

6v

Femke

 

Voogt

Made

Dongemond college

Raamsdonksveer

5v

Allie

 

Zong

Veldhoven

Lorentz Casimir Lyceum

Eindhoven

2

Naomi

 

Zwaneveld

Den Haag

Montaigne Lyceum

Den Haag

5v

 

Ana en Hanne namen vorig jaar ook al deel aan de EGMO. Ana behaalde toen een eervolle vermelding en Hanne een bronzen medaille. Kati heeft ook al wedstrijdervaring, want ze nam vorig jaar deel aan de Benelux Wiskunde Olympiade.

De Nederlandse teams worden gesponsord door Optiver. De teams zullen worden begeleid door Gabriëlle Zwaneveld (Technische Universiteit Delft), Feike van Ammers (Universiteit Utrecht) en Dirk van Bree (Radboud Universiteit Nijmegen).