De uitslag van de finale 2018 is bekend. Er waren 133 leerlingen uitgenodigd voor de finale op 14 september aan de TU Eindhoven en deze leerlingen hebben ook allemaal meegedaan aan de finale. De prijswinnaars in de categorie klas 2, 3 en 4 hebben 22 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 5 hebben 35 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 6 hebben 41 punten of meer gehaald. De precieze uitslag zal op de prijsuitreiking van 9 november bekend worden gemaakt.

Naast de vijf prijswinnaars per categorie worden nog 17 andere finalisten uitgenodigd voor de nationale selectie. Deze leerlingen wordt een intensief trainingsprogramma aangeboden. Na diverse trainingsactiviteiten in de periode november t/m juni zullen zes leerlingen geselecteerd worden voor het team dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls’ Mathematical Olympiad in Oekraïne en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in Nederland.

De leerlingen die meegedaan hebben aan de finale, hebben een brief ontvangen met daarin hun scores vermeld en of ze mee mogen doen aan de training.