Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 11 maart werd de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade op twaalf universiteiten gehouden. Er waren 1017 leerlingen uitgenodigd op grond van hun score in de eerste ronde. Ook hebben er 10 leerlingen een wildcard ontvangen. Uiteindelijk deden er 971 leerlingen daadwerkelijk mee aan de tweede ronde.

De volgende leerlingen gaan door naar de finale op vrijdag 16 september aan de TU Eindhoven: de 38 onderbouwleerlingen met 18 punten of meer, de 44 vierdeklassers met 20 punten of meer en de 40 vijfdeklassers met 23 punten of meer. Alle deelnemers ontvangen rond 8 april een brief met hun persoonlijke uitslag. De opgaven en uitwerkingen van de tweede ronde vind je in het archief

Eén van de doelen van de Nederlandse Wiskunde Olympiade is om talenten op te sporen en het beste uit hen te halen. Toch kan het gebeuren dat een zeer talentvolle leerling door omstandigheden net niet door is naar de finale. We willen zo'n leerling de mogelijkheid bieden om alsnog met een wildcard deel te nemen aan de finale. Als je hiervoor in aanmerking denkt te komen, stuur dan uiterlijk vrijdag 22 april 2016 een motivatiebrief in. Er zijn maximaal tien wildcards beschikbaar. Voor meer informatie over het schrijven en versturen van de motivatiebrief, lees hier verder.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
9 oktober 2020 (online)

1e ronde
18-28 januari 2021

2e ronde
12 maart 2021

finale
17 september 2021

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank