Wederom deden er dit jaar meer dan tienduizend leerlingen mee aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. In totaal waren er 345 scholen met 11 090 leerlingen. We zijn heel verheugd dat de deelname aan de Wiskunde Olympiade blijft groeien.
De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 304 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 30 punten of meer, 416 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 26 punten of meer en 282 leerlingen uit de onderbouw met 23 punten of meer. De tweede ronde wordt op 11 maart gehouden op twaalf universiteiten. De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 16 september.

Net als vorig jaar zijn er vier scholenprijzen. De scholenprijs voor de beste school overall gaat naar het Christelijk Gymnasium Utrecht. De school met de beste onderbouwdeelnemers is het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. De school met de beste vrouwelijke deelnemers is het Stedelijk Gymnasium Leiden. Tenslotte is er ook een Scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze Scholenprijs gaat naar het Gymnasium Haganum uit Den Haag. 

De opgaven, de uitwerkingen en het volledige verslag van de eerste ronde zijn  hier te vinden.