Op vrijdag 22 januari vond de vijfde editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats bij EY (Ernst & Young) aan de Amsterdamse Zuidas. Hier namen 93 deelnemers van diverse bedrijven het tegen elkaar op. De middag begon met een hartelijk welkomstwoord van Diederik Fokkema, Executive Director bij EY. Vervolgens hield Jarno Hartog van EY nog een korte onderhoudende lezing over recreatieve wiskunde.

Bij de wedstrijd kregen de deelnemers een uur de tijd om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Daarnaast kregen ze nog een opgave voor hun kiezen van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2. Per team streden drie medewerkers voor de eer van hun bedrijf/instelling.

De speciale EY/Wiskunde Olympiade-trofee ging naar ORTEC, die met 126 punten de 1e plaats behaalde. ORTEC behoorde de afgelopen drie jaar al steevast tot de top 3, maar eindigde dit jaar voor het eerst helemaal bovenaan. De teams van Cito (123 punten) en PGGM (113 punten) behaalden de 2e en 3e plaats.

Er waren maar liefst vijf deelnemers met een full score op beide delen. Joost van Valkengoed (PGGM) ging er na de shoot-out met de felbegeerde trofee voor de eerste plaats vandoor. De andere deelnemers met deze indrukwekkende score waren Erik van Holland (ORTEC), Wouter Kool (ORTEC), Martijn van Oosterhout (Fox-IT) en Lense Swaenen (LIME BV).