Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 23 januari vond de vierde editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats. Hier namen een kleine 100 deelnemers van diverse bedrijven het tegen elkaar op. Elke instelling had drie medewerkers afgevaardigd, die een uur de tijd kregen om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Daarnaast kregen de deelnemers nog een opgave voor hun kiezen van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2. Eugène van der Pijll van het CBS zette een prestatie van formaat neer door als enige deelnemer een full score te halen.

De prijswinnende bedrijven/instellingen van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven 2015 zijn:

  • 1e plaats: Centraal Bureau voor de Statistiek (101 punten)
  • 2e plaats: Optiver (94 punten)
  • 3e plaats: ORTEC (91 punten)

 De wedstrijd vond plaats op de 25e verdieping van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Na een lunch en een rondleiding door het gebouw, heette Bert Bruggink (CFRO) de deelnemers welkom. Vervolgens hielden Henk Rozendaal en Frank Mulder een verhaal waarin ze spraken over hun passie voor de bank en welke rol wiskunde daarin speelt of heeft gespeeld, elk vanuit hun eigen achtergrond.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver