Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Vrijdagmiddag 7 november zijn de winnaars van de Nederlandse Wiskunde Olympiade 2014 bekend geworden. In drie categorieën ontvingen de vijf beste scholieren hier prijzen oplopend tot 250 euro. Bijzonder was dat in de categorie klas 4 en lager twee tweedeklassers in de prijzen vielen: Levi van de Pol uit Veenendaal en Matthijs van der Poel uit IJsselstein. Matthew Maat uit Enschede, die afgelopen zomer mee mocht naar de Internationale Wiskunde Olympiade en daar zilver won, eindigde bovenaan in de categorie klas 5.

 

In de categorie klas 4 en lager won Gabriel Visser uit Spijkenisse en in de categorie klas 6 Jorke de Vlas uit Wageningen. De vijftien prijzen, variërend van 50 tot 250 euro, zijn beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Tijdens de prijsuitreiking hield oud-SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan een boeiend verhaal over de rol van wiskunde in zijn leven. Voor een overzicht van alle 15 prijswinnaars van 2014, zie het persbericht.

 

Samen met nog 17 andere veelbelovende finalisten krijgen deze 15 prijswinnaars een uitnodiging voor een intensief trainingsprogramma in de periode november t/m juni. Uit deze nationale selectie zullen zes leerlingen geselecteerd worden voor het team dat Nederland komende zomer vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Thailand. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls’ Mathematical Olympiad in Wit-Rusland en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in Luxemburg.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver