Op vrijdag 14 maart werd de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade op twaalf universiteiten gehouden. Er waren 1008 leerlingen uitgenodigd op grond van hun score in de eerste ronde; uiteindelijk deden er 941 leerlingen daadwerkelijk mee aan de tweede ronde.

 

De volgende leerlingen gaan door naar de finale op 12 september aan de TU Eindhoven: de 44 onderbouwleerlingen met 23 punten of meer, de 47 vierdeklassers met 27 punten of meer en de 51 vijfdeklassers met 31 punten of meer.

 

De opgaven en uitwerkingen van de tweede ronde vind je in het archief.

 

Eén van de doelen van de Nederlandse Wiskunde Olympiade is om talenten op te sporen en het beste uit hen te halen. Toch kan het gebeuren dat een zeer talentvolle leerling door omstandigheden net niet door is naar de finale. We willen zo’n leerling de mogelijkheid bieden om alsnog met een wildcard deel te nemen aan de finale. Als je hiervoor in aanmerking denkt te komen, stuur dan uiterlijk vrijdag 25 april 2014 een motivatiebrief in. Er zijn maximaal drie wildcards beschikbaar. Voor meer informatie over het schrijven en versturen van de motivatiebrief, lees hier verder.