Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 24 januari vond de derde editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats. Hier namen elf sponsors en relaties van de Nederlandse Wiskunde Olympiade het tegen elkaar op. Elke instelling had tot drie medewerkers afgevaardigd, die drie kwartier de tijd kregen om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Deze wedstrijd wordt in de periode van 20 t/m 30 januari ook op zo'n 300 scholen in het land gehouden. Daarnaast kregen de deelnemers nog een opgave voor hun kiezen van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2. Twee deelnemers slaagden erin om maar liefst 44 punten te halen.

 

De prijswinnende bedrijven/instellingen van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven 2014 zijn:

  • 1e plaats: Pythagoras
  • 2e plaats: ORTEC
  • 3e plaats: Cito

 

De wedstrijd vond plaats bij McKinsey & Company in Amsterdam. McKinsey-partner Marc de Jong, zelf oud-deelnemer aan de Internationale Wiskunde Olympiade, benadrukte in zijn welkomstwoord hoeveel de olympiade voor hem heeft betekend en hoezeer de doelstellingen van de olympiade aansluiten bij die van McKinsey, zoals het belang om mensen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er vervolgens nog een aantal talks, o.a. over de betrokkenheid van McKinsey bij het onderwijs middels het programma LeerKRACHT.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver