Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Michelle Sweering (16) uit Krimpen a/d IJssel heeft de Nederlandse Wiskunde Olympiade 2013 gewonnen in de categorie 6e klas. Op vrijdagmiddag 8 november ontving zij uit handen van staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker haar eerste prijs tijdens de prijsuitreiking op de Technische Universiteit Eindhoven. Van alle deelnemers aan de finale van de Wiskunde Olympiade was Michelle de enige die een volle score wist te behalen. Ook in eerdere rondes liet zij nergens een punt liggen.

 

Behalve in de categorie 6e klas, waren er ook prijzen te vergeven in de categorie 5e klas en de categorie 4e klas en lager. In elke categorie vielen vijf leerlingen in de prijzen. Zij ontvingen geldbedragen oplopend tot 250 euro, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. In de categorie 5e klas bleek Branco Baltussen uit Best de nummer 1; in de categorie 4e klas en lager won Yuhui Cheng uit Rotterdam de eerste prijs.

 

Heel bijzonder was de aanwezigheid van de staatssecretaris, die de uitslag bekend maakte en in discussie ging over zijn visie op excellentie en talentontwikkeling. Voor de staatssecretaris past de Wiskunde Olympiade perfect bij zijn ambitie om talentvolle leerlingen meer uit te dagen in ons onderwijs.

 

Klik hier voor het persbericht.

Klik hier voor de slides.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
11 september 2020

prijsuitreiking
6 november 2020

1e ronde
18-28 januari 2021

2e ronde
12 maart 2021

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank