De uitslag van de finale 2013 is bekend. Er waren 149 leerlingen uitgenodigd voor de finale op 13 september aan de TU Eindhoven en uiteindelijk deden er 143 leerlingen mee.
De prijswinnaars in de categorie klas 2, 3 en 4 hebben 17 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 5 hebben 32 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 6 hebben 39 punten of meer gehaald. De precieze uitslag zal op de prijsuitreiking van 8 november bekend worden gemaakt.

 

Naast de vijf prijswinnaars per categorie worden nog 19 andere finalisten uitgenodigd voor de nationale selectie. Deze leerlingen wordt een intensief trainingsprogramma aangeboden. Na diverse trainingsactiviteiten in de periode november t/m juni zullen zes leerlingen geselecteerd worden voor het team dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Zuid-Afrika. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls’ Mathematical Olympiad in Turkije en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in België.

 

De leerlingen die meegedaan hebben aan de finale, krijgen een brief thuisgestuurd met daarin hun scores vermeld en of ze mee mogen doen aan de training.

De opgaven en uitwerkingen van de finale vind je in het archief.