Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 16 september werd de finale gehouden op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

 

De finale sloot een reeks van drie wedstrijdmomenten af. Aan de eerste ronde, die in februari werd gehouden, deden ruim 5200 leerlingen mee. De 800 beste deelnemers gingen door naar de regionale tweede ronde, die werd gehouden op tien Nederlandse universiteiten. Voor de landelijke finale werden 149 deelnemers uitgenodigd. Uiteindelijk bogen 142 wiskundetalenten zich over de vijf uitdagende finaleopgaven.

De vijf best presterende deelnemers in iedere deelnemerscategorie worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in november. Samen met nog tien hoog scorende deelnemers komen zij in een trainingsprogramma voor de International Mathematical Olympiad (IMO), die volgend jaar in Argentinië wordt gehouden. Uiteindelijk wordt uit de trainingsgroep van 25 deelnemers de zeskoppige Nederlandse IMO-afvaardiging geselecteerd.

 

Afgelopen zomer was Nederland gastland van de IMO. Het thuisteam deed het goed: met twee zilveren en drie bronzen medailles hebben ze de lat voor de volgende afvaardiging hoog gelegd.

 

De organisatie was positief verrast door het grote aantal ouders en leraren dat met de deelnemers was meegekomen. Voor deze groep gaf Johan van Leeuwaarden, onderzoeker en docent aan de TU/e, een workshop met als titel "kansrekening, simulatie en schaalvoordelen".

 

  • Opgaven en uitwerkingen
  • Foto's van de wedstrijd
  • Een video van Jaap Meijer, ouder van een van de drie deelnemers van het Johannes Fontanus College uit Barneveld:
    Video Jaap Meijer

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver