Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Ook de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade verliep dit jaar anders dan anders. Vanwege de lockdown maakte een groot deel van de leerlingen de eerste ronde thuis via een online systeem. Er deden dit jaar 229 scholen mee met in totaal 3403 leerlingen.
De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 301 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 16 punten of meer, 269 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 14 punten of meer en 167 leerlingen uit de onderbouw met 11 punten of meer. De tweede ronde wordt op 12 maart gehouden, afhankelijk van de situatie op school of thuis. De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 17 september.

De scholenprijs voor de beste school overall gaat naar het Lorentz Lyceum uit Eindhoven. Deze school had ook de beste onderbouwdeelnemers, maar omdat ze al de scholenprijs overall hebben gewonnen, gaat de scholenprijs onderbouw naar de nummer 2, het Huygens Lyceum uit Eindhoven. Het Lorentz Casimir Lyceum behaalde ook de hoogste score bij de meisjes. De scholenprijs meisjes gaat naar de nummer 2, het Praedinius Gymnasium uit Groningen. Tenslotte is er ook een scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze scholenprijs gaat naar de International School Alberdingk Thijm uit Hilversum.

U vindt de opgaven, de uitwerkingen en het verslag van de eerste ronde in het wedstrijdarchief.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
12 november 2021

1e ronde
17-27 januari 2022

2e ronde
11 maart 2022

finale
16 september 2022

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver