Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

In april vindt de zevende European Girls' Mathematical Olympiad (EGMO) plaats in Florence, Italië. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd met als doel meisjes te stimuleren om hun wiskundetalent te benutten. Het team van vier meisjes dat Nederland zal vertegenwoordigen bij deze wedstrijd, is deze week geselecteerd en bestaat uit:

  • Floor Beks, 5 vwo, Chr. Gymnasium Beyers Naudé, Leeuwarden
  • Christel van Diepen, 5 vwo, Stedelijk Gymnasium Nijmegen
  • Anouk Eggink, 6 vwo, Etty Hillesum Lyceum Het Vlier, Deventer
  • Gabriëlle Zwaneveld, 6 vwo, Gymnasium Novum, Voorburg

Het team zal worden begeleid door Birgit van Dalen (Universiteit Leiden en ISW Hoogeland Naaldwijk), Jetze Zoethout (Universiteit Utrecht) en Quintijn Puite (Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Utrecht). Anouk en Christel namen vorig jaar ook al deel aan de EGMO; Christel behaalde toen zelfs een zilveren medaille. Uiteraard gaan we ook dit jaar voor het eremetaal! De resultaten van het Nederlandse team zullen rond 16 april verschijnen op www.egmo.org.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver