Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Knappe prestatie van jonge debutanten

De Nederlandse medaillewinnaars: v.l.n.r. Levi, Gabriel en Pim.HONG KONG – Bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Hong Kong hebben drie Nederlandse leerlingen een bronzen medaille behaald. Levi van de Pol (14), Pim Spelier (16) en Gabriel Visser (18) wisten alle drie genoeg punten te behalen voor eremetaal. De andere drie teamleden, Wietze Koops (15), Reinier Schmiermann (14) en Erik van Cappellen (17), losten allemaal minstens één van de zes pittige wiskundeopgaven op en behaalden hiermee een eervolle vermelding.

 

De Internationale Wiskunde Olympiade vond van 9 tot 16 juli plaats in Hong Kong. Op elk van de twee wedstrijddagen kregen de leerlingen drie opgaven van hoog wiskundig niveau voor hun kiezen, waar ze vier en een half uur aan konden werken. Voor elke opgave waren zeven punten te behalen. De resultaten van de afzonderlijke leerlingen zijn als volgt:

 

  • 21 punten – brons: Levi van de Pol (14 jaar, Veenendaal, 3 vwo, Ichthus College Veenendaal)
  • 20 punten – brons: Pim Spelier (16 jaar, Den Haag, 6 vwo, Christelijk Gymnasium Sorghvliet Den Haag)
  • 16 punten - brons: Gabriel Visser (18 jaar, Spijkenisse, 5 vwo, Stedelijk Gymnasium Schiedam)
  • 15 punten – eervolle vermelding: Wietze Koops (15 jaar, Meppel, 5 vwo, RSG Stad & Esch Lyceum Meppel)
  • 15 punten – eervolle vermelding: Reinier Schmiermann (14 jaar, Drunen, 5 vwo, Stedelijk Gymnasium ’s-Hertogenbosch)
  • 11 punten – eervolle vermelding: Erik van Cappellen (17 jaar, Putten, 5 vwo, Johannes Fontanus College Barneveld)

Van de 602 deelnemers ontvingen er in totaal 135 deelnemers een bronzen medaille, 101 een zilveren medaille en 44 een gouden medaille. Voor de Nederlandse deelnemers was het de eerste wedstrijd op het hoogste internationale niveau. Begeleider Birgit van Dalen: “Dit team heeft hard gewerkt voor deze medailles en eervolle vermeldingen. De komende jaren kunnen we nog veel van deze talenten verwachten.”

Het Nederlandse team werd begeleid door Birgit van Dalen (Universiteit Leiden), Julian Lyczak (Universiteit Leiden) en Merlijn Staps (Universiteit Utrecht).

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver