Staatssecretaris Sander DekkerOp vrijdag 8 november 2013 vindt de prijsuitreiking van de Nederlandse Wiskunde Olympiade plaats op de Technische Universiteit Eindhoven. Daar wordt bekend gemaakt wie de finale gewonnen heeft. Bijzonder dit jaar is dat staatssecretaris Sander Dekker van onderwijs hier de prijzen zal uitreiken en in discussie zal gaan over zijn visie op excellentie en talentontwikkeling. Voor de staatssecretaris past de Wiskunde Olympiade perfect bij zijn ambitie om talentvolle leerlingen meer uit te dagen in ons onderwijs. In zijn brief aan de Tweede Kamer over toptalenten schreef hij recent: “Om talent meer zichtbaar te maken wil ik kijken hoe we talent een podium kunnen geven. Toptalenten verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Wedstrijden zoals de Wiskunde Olympiade bevorderen een cultuur waarin presteren gestimuleerd wordt en uitblinken wordt gewaardeerd.”

 

Er zijn vijf prijswinnaars in elk van de drie categorieën: klas 6, klas 5 en klas 2, 3, 4. De prijzen voor de prijswinnaars variëren van 50 tot 250 euro en worden beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Daarnaast zal Platform Wiskunde Nederland tijdens deze prijsuitreiking de medaillewinnaars huldigen van de afgelopen Internationale Wiskunde Olympiade in Colombia.

 

De prijsuitreiking vindt plaats om 15:00 uur in collegezaal 5 van het Auditorium van de TU Eindhoven. Vanaf 14:30 uur is de ontvangst met koffie en thee. De prijsuitreiking wordt om 16:30 uur afgesloten met een borrel. Geïnteresseerden zijn welkom om de prijsuitreiking bij te wonen.