Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In 2014 heeft de Nederlandse Wiskunde Olympiade het boek Successtrategieën voor de Wiskunde Olympiade uitgegeven. In dit boek zijn tien strategieën te vinden die vaak goed van pas komen bij de Wiskunde Olympiade. Per hoofdstuk staat kort en bondig de strategie toegelicht, waarna je direct aan de slag kan met oefenopgaven waarbij die strategie nuttig is. Van elke opgave is achterin een uitwerking opgenomen.

De tien strategieën die aan de orde komen zijn:

  1. Patroon herkennen
  2. Systematisch proberen en tellen
  3. Letters invoeren
  4. Knippen en plakken
  5. Durf te proberen
  6. Handig vergelijkingen combineren
  7. Logisch redeneren
  8. Goochelen met algebra
  9. Gelijkvormigheid
  10. Blikwisseling

We hebben elke school die in 2014 meedeed aan de Wiskunde Olympiade een tiental exemplaren van het boek gestuurd. Meer exemplaren zijn tegen betaling van 10 euro per stuk (inclusief verzendkosten) te bestellen door een e-mail te sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Er is ook een pdf van het boek beschikbaar.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
9 oktober 2020 (online)

1e ronde
18-28 januari 2021

2e ronde
12 maart 2021

finale
17 september 2021

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank