[NWO Logo]

Nederlandse Wiskunde Olympiade

Persbericht, 8 juni 2008

Nederlands team voor Wiskunde Olympiade in Madrid

Eindhoven   Het team dat ons land gaat vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade is bekend. Zaterdagmiddag 7 juni heeft de laatste selectieronde plaatsgevonden. De volgende zes leerlingen vormen het Nederlandse team (foto):

Dit team gaat van 7 tot en met 22 juli naar Madrid waar de 49e Internationale Wiskunde Olympiade wordt gehouden. Het team wordt begeleid door

De Internationale Wiskunde Olympiade wordt jaarlijks georganiseerd, telkens door een ander land. Aan deze wedstrijd doen getalenteerde leerlingen mee uit negentig landen. De deelnemers krijgen zes moeilijke wiskundige vraagstukken voorgelegd die ze individueel moeten oplossen. De wedstrijd kent in feite alleen individuele winnaars, maar natuurlijk wordt er ook een officieus landenklassement gemaakt. In 2011 vindt de Internationale Wiskunde Olympiade in Nederland plaats.

Selectie

De teams van de deelnemende landen worden geselecteerd via een aantal voorrondes. In Nederland wordt in januari een eerste ronde gehouden op de middelbare scholen. Daaraan doen zo'n 3000 leerlingen mee. De 100 besten worden daarna uitgenodigd voor de tweede ronde die in september op de TU Eindhoven wordt georganiseerd. Uit de besten bij deze tweede ronde worden ca. twintig kandidaten uitgenodigd om mee te doen aan de training voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Na diverse trainingsdagen en de trainingsweek begin juni worden (anderhalf jaar na de eerste ronde) zes leerlingen geselecteerd voor het team dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade.


Internet service provided by
TU/e logo